Violació a San Fermín

El 7 de juliol de 2016 es va produir una violació a Pamplona (Navarra, Espanya). En aquest cas va passar a la festa de San Fermins a la matinada. Cinc homes d’entre 20 i 25 anys van violar a una noia de 18 anys els cinc a la vegada a la força. Hi van haver dos tribunals els quals deien que va ser un abús sexual no una violació. Aquest cas és similar a l’esmentat a Manresa, no obstant aquest es troba a San Fermin. Igual que a Manresa, hi van haver moltes manifestacions (moltes més que la de Manresa, ja que aquest va ser el primer cas de la «Manada» oficial.
La festa de Sant Fermins és una festa molt important que és celebra del 6 al 14 de Juliol en la que gent de tot el món hi va. En aquesta festa el que fa ésdeixar solt uns toros i totes les persones que hi volen estar han que escapar d’ells
Es van poder identificar als cinc acusats de la violació perquè els acusats van grabar un vídeo on es veia tota la violació. Tot i això el tribunal va dir que era un abús, per això hi van haver tantes manifestacions.
Tenim els noms dels cinc nois de la Manada i una fotografia:

Aqui tenim un video amb la informació més detallada en Castellà.

Com podem veure la Manada va enviar missatges a diferents amics seus dient comentaris masclistes, enrient-se… Al cap de molt poc temps la Manada es va declarar innocent dient que la noia volia fer l’acte sexual abans d’entrar al portal on la van violar encara que en el vídeo es pot veure clarament que la feien entrar al portal sense consentiment, a la força… Després de totes aquestes proves ara us ensenyarem un altre vídeo on veureu que un dels violadors de la Manada deia el seu argument en defensa (també està en castellà).

Graciés a aquest ocorregut, van poder rastrejar el mòbil d’uns dels violadors i veure que 3 mesos abans van fer el mateix a una altra noia a Còrdova, drogant-la i després violant-la. Van interrogar a l’altra víctima de la violació i la noia no se’n recordava d’absolutament res encara que sabia que li havien fet algo.
Finalment acabem dient que després de dues violacions múltiples a dues noies només condemnen a aquests nois entre 20 i 22 anys de presó. L’única part positiva és que les dones a partir d’aquest succés denunciaven molt més que abans gràcies a la reacció del món en general, ja que les dones no podien més i es van revelar fent manifestacions pel feminisme.